Életünk Máltán

Életünk Máltán

Kommentek

A harmadik utas a polip - 2009.11.29

2009.11.29. 21:08 | Andi & Dávid | 1 komment

Újabb gyönyörű napsütéses vasárnapra ébredtünk. Úticélunk ezúttal Málta délkeleti csücske volt, az egyetlen rész, ahol még sosem jártunk korábban.
Birżebbuġa Málta egyik legiparosodottabb városa, szélén a nagy teherkikötő konténerdarui ágaskodnak. A város közepén van egy Pretty Bay-nek nevezett homokos partszakasz (nevét az itt állomásozó amerika katonáktól kapta, jóval a Freeport megépülése előtt), de az igazat megvallva nem sokat vártunk tőle. Szerencsére kellemesen csalódtunk, gyönyörű azúrkék víz és széles homokos strand fogadott minket, gyűjtöttünk is rengeteg kagylót. A hangulatot csak a teherkikötő közelsége rombolta némileg, de nyáron egyszer biztos visszajövünk kipróbálni!
A múltheti halpiacolást nagyon élveztük, így B'buġia-ból átsétáltunk a szomszédos Marsaxlokkba, hogy újabb adag tengeri herkentyűt szerezzünk be. Ezúttal egy nagy adag polipra esett a választásunk:) Lett is belőle finom polipsaláta meg egy nagy adag polippörkölt! Nyammmmmmmmmm:)))


Pretty Bay


Kagylászás


Csónakok B'buġiában


Xmas feeling


Decemberben majd lehajtom a nadrágom szárát :)


Birżebbuġa Marsaxlokk felől


Ezek közül választottunk mi is


Hazaértünk, barátkozunk


Vége a barátságnak


Félúton a serpenyőbe


Insalata di polpo

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeinmalta.blog.hu/api/trackback/id/tr61561755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujoba - www.blog.lujoba.hu 2009.12.15. 13:13:08

Palóc, jöttök haza karácsonykor?
süti beállítások módosítása